EXPRES MENU - Hotová sterilovaná jídla a polévky nejen pro rybáře
Snad každý už zažil situaci, kdy měl po celodenní akci pořádný hlad, ale musel si vystačit s tím, co si ráno zabalil s sebou k vodě. Většinou vám zbývají následující možnosti: spokojit se s rohlíkem a kusem salámu, pustit se do dobrodružství vlastního vaření v malém ešusu, nebo sáhnout po instantních omáčkách, čínské polévce plné éček, solí a konzervantů, případně po hotovém konzervovaném jídle.
Tak s tím už je dneska konec. EXPRES MENU je dobré, zdravé a zcela bez chemie.
Na výběr máte z několika desítek jídel a polévek od kuřete na paprice, přes španělského ptáčka až po svíčkovou na smetaně. Všechna jídla jsou nabízena bez přílohy, protože tu si každý lehce dokáže uvařit i v polních podmínkách, nebo si prostě přikoupí nějaké to čerstvé pečivo. Nabízený sortiment je rozdělen na jednoporcová a dvouporcová jídla a polévky. Pokud raději cestujete ve dvou, doporučujeme koupit jednu dvouporcovku – nákup vás vyjde levněji. Je potřeba upozornit na to, že celý sortiment je nabízen pouze v bezlepkovém provedení, což ocení všichni, kteří musejí dodržovat bezlepkovou dietu.
EXPRES MENU - jídlo pro rybáře
Základní informace
Hotové jídlo
EXPRES MENU je hotové jídlo, které stačí pouze ohřát. Nemusíte do něj přidávat žádnou vodu ani ho převařit či dochucovat. Bez obav ho můžete sníst i studené. Neobsahuje přílohu – vycházíme z přesvědčení, že každý preferuje jinou přílohu, proto jsme zvolili tento kompromis. Ke všem jídlům se výborně hodí čerstvé pečivo.
Konzervace
Uvařené jídlo prochází unikátním procesem sterilace, který zajišťuje jeho dlouhou trvanlivost. Za pomoci vysokého tlaku a teploty je jídlo sterilováno, čímž vznikne uvnitř sáčku sterilní prostředí. Princip je podobný klasickému zavařování. Z tohoto důvodu nemusíme přidávat do produktů žádné konzervanty ani stabilizátory. Sterilace je šetrná vůči použitým surovinám.
Bez lepku
Lepek je v dnešní době značně nadužíván. Obsahují ho i potraviny, kde bychom ho vůbec nehledali. Pro celiaky a osoby dodržující bezlepkovou dietu je mnohdy stravování dost složité, protože si musí neustále hlídat přítomnost lepku v potravinách. Jeho absence v našich jídlech přináší pozitivum i pro „zdravé lidi“. Jelikož je lepek látka, kterou lidský organismus neumí rozložit, musí vynaložit spoustu energie, aby ho z těla vypudil. Jídlo bez lepku je proto lépe stravitelné a méně zatěžuje lidský organismus.
Kvalitní suroviny
Základem úspěchu jsou kvalitní suroviny. Proto používáme suroviny hlavně od regionálních dodavatelů z České republiky. Velký důraz klademe na nejvyšší kvalitu všech surovin a jejich ověřený původ. Do jídel nepřidáváme žádná dochucovadla ani barviva. Naším cílem je jídlo, kterému propůjčí chuť a podobu pouze použité suroviny.
Skladování do +30 °C
Způsob skladování úzce souvisí s dobou spotřeby. Stačí dodržet několik základních pravidel- jídlo můžete uskladnit v místnosti se stabilní teplotou, kde nebude výrobek na přímém slunci a kde bude sucho. Produkty EXPRES MENU není potřeba skladovat v lednici ani v mrazáku. Jedete na dovolenou nebo na výlet a bude jídlo krátkodobě vystaveno vyšší teplotě? Nic se neděje, večer ho můžete bez obav sníst.
Doba spotřeby 3 roky
Za tři roky se může stát spousta věcí, jen naše jídlo zůstane stále stejně dobré. Všechna jídla máme certifikovaná Zkušební laboratoři v Hradci Králové na dobu spotřeby 3 roky. Jak je možné, že naše jídlo vydrží tak dlouho a nezkazí se? Pointa je v technologii šetrné sterilace, díky které vznikne uvnitř bariérového sáčku sterilní prostředí, jež neobsahuje žádné bakterie. Pokud neporušíte obal nebo nevystavíte jídlo extrémním podmínkám, tak si udrží svoji chuť a kvalitu i po 3 letech skladování.
Praktický obal
Jídlo je zabaleno v odolném bariérovém obalu, který má pět vrstev. Bez větších obav ho můžete vložit do batohu nebo kufru, aniž by se vám jídlo vylilo. Výrobek s obalem není možné ohřívat v mikrovlnce, protože jedna z vrstev obalu obsahuje hliník.
Balení a skladování
Kde ho skladovat?
Nejprve je nutné uvést, že naše jídla nemusíte skladovat v ledničce ani v mrazáku! Jednoduše uskladněte jídla tam, kde bude sucho a stabilní teplota, která nepřesáhne +30 °C. Zároveň je nutné, aby na výrobky nesvítilo slunce. Pokud splníte všechny tyto podmínky, tak vám zaručujeme, že se vám jídlo před dobou spotřeby nezkazí. Celkovou trvanlivost můžete tudíž ovlivnit jeho správným skladováním.
Vyrážíme na cestu, kam jídlo zabalit?
Jednoduše, kamkoliv, kde nebudou ostré předměty, které by poškodily sáček. Máme vyzkoušené, že to našemu jídlu sluší v kufru auta, v batohu, uvnitř jachty nebo v brašně na kole.
Jídlo bylo vystaveno větší teplotě. Nezkazí se?
Jídlo, které je zabaleno v hermeticky uzavřeném sáčku, má velkou výhodu – pokud se vám zkazí, velmi brzo to zjistíte, protože se sáček viditelně nafoukne. Jestliže necháte jídlo celý den na místě, kde jsou vyšší teploty, než které jsme doporučili, tak se vám jídlo do večera nezkazí. Pouze se zkrátí doba spotřeby. Za této situace doporučujeme jídlo v dohledné době otevřít a sníst.